Tietoa koronasta

Ajankohtaista koronaviruksesta

Myyrmäen apteekki palvelee normaalien aukioloaikojen mukaan.
Apteekin siivousta on tehostettu. Lisäksi puhdistamme monta kertaa päivässä kosketuspintoja, kuten reseptien toimituspisteet, kassapisteet ja vuoronumeroautomaatti. Reseptipisteille ja kassoille on asennettu pisaroiden leviämistä estävät pleksisuojat. Henkilökunta käyttää suojavarusteita. Pyrimme osaltamme näillä keinoilla estämään tartuntoja.

Lääkkeiden saatavuus on hyvällä tasolla, lääkkeiden hamstraamiseen ei ole tarvetta. Sosiaali- ja terveysministeriö on 18.8.2020 päättänyt rajoittaa parasetamoli- ja deksametasonivalmisteiden myyntiä. Lääkemääräystä edellyttäviä parasetamolia tai deksametasonia sisältäviä lääkevalmisteita saa yhdellä ostokerralla myydä enintään kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Parasetamolia sisältävien itsehoitolääkkeiden kertaoston määrä rajoitetaan suurimpaan hyväksyttyyn itsehoitopakkauksen lääkemäärään. Deksametasoni on vain reseptillä myytävä lääke.

Tällä hetkellä (26.10.2020) meillä on varastossa suusuojaimia/kasvomaskeja (sekä kerta- että kestokäyttöisiä) ja käsihuuhteita.

Luotettavaa ja ajantasaista tietoa koronavirustilanteesta löydät mm. :
* Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta: www.thl.fi/korona
* Vantaan kaupungin ajantasainen koronavirusinfo löytyy sivulta https://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/paivystys/koronavirus
* Omaolo-verkkopalvelussa voit tehdä oirearvion ja saada toimintaohjeita, jos epäilet koronavirusta. Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi

Apteekissa asioidessasi on tärkeää noudattaa edelleen seuraavia ohjeita:
* Pidä huolta käsihygieniasta. THL:n ohjeita käsihygieniasta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen
* Pidä vähintään metrin etäisyys muihin.
* Reseptilääkkeitä hakiessasi näytä Kela-korttisi itse kortinlukijaan.
* Pyri suosimaan kassalla lähimaksua.
* Jos yskittää, niin yskithän hihaasi tai käytä paperista nenäliinaa. THL:n ohjeita yskimisestä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Flunssaoireisen tulee välttää apteekkiasiointia. Apteekin henkilökunnan suojeleminen tartunnoilta takaa, että apteekit pystyvät palvelemaan myös korovirusepidemian aikana. Jos tarvitset reseptilääkkeitä, anna hakijalle Kela-korttisi ja lista tarvitsemistasi lääkkeistä. Voit myös valtuuttaa hänet asioimaan puolestasi suomi.fi-sivuston kautta. Sähköisen valtuutuksen ohjeistus löytyy tästä linkistä: https://www.suomi.fi/uutiset/apteekkiasiointi

Myyrmäen apteekista on mahdollista tilata koronaviruspandemian aikana lääkkeiden kotiinkuljetus. Palvelu on tarjolla Myyrmäen lähialueilla ja tarkoitettu riskiryhmiin kuuluville ja ikääntyneille. Katso tarkemmin kohdasta kotiinkuljetus.

Myyrmäen apteekin verkkoapteekki on nyt avattu. Myös verkkoapteekin kautta on mahdollista tilata kotiinkuljetus tai tilauksen toimitus esimerkiksi Postin tai Matkahuollon pakettiautomaattiin – apteekin oma pakettiautomaatti sijaitsee K-Market Kivistössä. Katso tarkemmin kohdasta verkkoapteekki tai verkkoapteekin sivuilta www.webbiapteekki.fi.

Mikäli et halua asioida apteekissa sisällä, voimme hakea Kela-korttisi ja listan tarvitsemistasi lääkkeistä apteekin ulkopuolelta. Soita meille puh. 09-5306340 kun olet apteekin edessä. Tämä asiointimuoto onnistuu parhaiten päivällä. Suosittelemme maksamista maksukortilla, meillä on käytössä kannettava maksupääte. Lähimaksu on suositeltavaa alle 50 euron ostoksissa.

Kelan lääkekorvauksissa on edelleen voimassa ylimääräinen viikon joustoaika riskiryhmiin kuuluville.
Jos olet ostanut 3 kuukauden lääke-erän, voit normaalisti saada korvauksen seuraavasta lääke-erästä aikaisintaan 21 vuorokautta ennen lääkkeiden loppumista. Nyt aika on poikkeuksellisesti 28 vuorokautta.
Vastaavasti 2 kuukauden lääke-erässä seuraava lääke-erä toimitetaan normaalisti aikaisintaan 14 vuorokautta ennen lääkkeiden loppumista, nyt 21 vuorokautta ennen lääkkeiden loppumista.
1 kuukauden lääke-erässä normaalisti 7 vuorokautta, nyt 14 vuorokautta.
Katso tarkemmin Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/korona-usein-kysyttya#ha-korona-pateeko-21-paivan-joustoaika
Normaalista poikkeava joustoaika koskee vain lääkekorvausta. Lääkärin mahdollisesti määräämää rajoitusta toimitusväliin noudatetaan sellaisenaan.