Ajankohtaista

Terveydeksi! -lehden tuoreimmat uutiset

 • Nuorena kohonnut verenpaine haitallisempaaNuorena kohonnut verenpaine haitallisempaa
  Korkean verenpaineen haitat ovat suurempia, jos verenpaine kohoaa jo alle 35-vuotiaana, tuore tutkimus osoittaa. Kohonneen verenpaineen aiheuttamien riskien kartoituksessa on tärkeää huomioida, kuinka kauan potilaalla on ollut korkea verenpaine. Tutkimuksen perusteella potilailla, joiden verenpaine oli kohonnut jo alle 35-vuotiaana, oli… Lue lisää »
 • Lähes puolet maailman väestöstä on vyötärölihaviaLähes puolet maailman väestöstä on vyötärölihavia
  Tuoreen selvityksen mukaan jopa 42 prosenttia maailman väestöstä voi olla vyötärölihavia. Arvio on huolestuttava, sillä vyötärölihavuus on terveysriski myös muuten normaalipainoisilla. Laaja selvitys perustuu 290 tutkimuksen aineistoihin ja yli 13 miljoonan ihmisen terveystietoihin. Yleisintä vyötärölihavuus on yli 40-vuotiailla, naisilla, kaupunkilaisilla,… Lue lisää »
 • Laihduttaminen lihottaa normaalipainoistaLaihduttaminen lihottaa normaalipainoista
  Tuore väitöstutkimus kyseenalaistaa normaalipainoisten laihduttamisen ja vahvistaa käsitystä jojo-laiduttamisen terveysriskeistä. Toistuvat laihdutusyritykset lisäävät normaalipainoisten riskiä lihomiseen ja yhdessä epäterveellisten elintapojen kanssa kohottavat myös riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Elintarviketieteiden maisteri Laura Sares-Jäskeen väitöstutkimus pohjautuu kansalliseen Terveys 2000 - tutkimukseen. Laihduttamisyrityksillä ja painon vaihtelulla… Lue lisää »
 • Kouluihin ja varhaiskasvatukseen päivitetyt koronaohjeetKouluihin ja varhaiskasvatukseen päivitetyt koronaohjeet
  Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat päivittäneet koulutuksen järjestäjille ja oppilaitoksille keväällä antamaansa koronaepidemiaan liittyvää ohjeistusta. Varhaiskasvatukseen, kouluun tai työpaikalle ei jatkossa saa tulla hengitystieinfektio-oireisena ennen kuin mahdollinen koronavirustartunta on suljettu pois testeillä. Suosituksissa korostetaan myös hyvää… Lue lisää »

Aukioloajat

Palvelemme normaalisti:
Ma–pe 8–22, la 8–20, su 10–20

 

Yhteystiedot

Jönsaksentie 6, Myyrinpuhos,
Myyrmäki, 01600 Vantaa

Puh.
(09) 530 6340
(09) 530 63444 (lääkärit)
(044) 303 1071 (varanumero)

Fax. (09) 530 63420